Insta360 X3 Bundle Setler
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Olympus OM-D E-M10 mark II ile E-M10 mark III Arasındaki 10 Temel Fark

27-10-2018 14:03
Olympus OM-D E-M10 mark II ile E-M10 mark III Arasındaki 10 Temel Fark

OM-D E-M10 serisi, 2014'teki tanıtımından bu yana, çekici tasarımı ve gelişmiş özellikleriyle hem amatör hem de meraklı fotoğrafçılarla son derece popüler olduğunu kanıtlamıştır.

Önceki modelin piyasaya sürülmesinden üç yıl sonra, Olympus üçüncü nesil E-M10 mark III'ü üretti , fakat E-M10 Mark III'le önceki model olan E-M10 mark II arasındaki farklar beklediğiniz kadar varmı ona bir göz atalım istedikve sonuçları sizlere sunduk. Aynı 16MP sensör ve ISO duyarlılığını (100, 200-25600 ISO), 5 eksenli stabilizasyon sistemini (4Ev of compensation), EVF ve arka dokunmatik LCD ekranı mevcut.

Herhangi bir gelişme var mı? Neyse ki, evet var! Olympus, E-M10 III ile 4K video gibi bazı alanlarda bu dönemdeki rekabeti yakaladı ve otofokus sisteminde de güncellemeler oldu.


1. Full HD ve 4K Video

En önemli eklentilerden biri de 4K video çekimi, E-M10 II markasının ardından bu çözünürlükte kayıt yapabilen ikinci Olympus kamerasını E-M10 mark III yapıyor. Değişken bir bit hızı olan 102mbps ile 24, 25 veya 30p'de kullanılabilir.

Her iki model de Full HD'ye 60 fps'ye kadar kayıt yapabilir, ancak E-M10 III maksimum 120 fps ile 720p'de daha iyi yavaş hareket kabiliyeti kazanır. Aynı hızı E-M10 II'de kullanmak için, VGA çözünürlüğüne (640 × 480) küçültmeniz gerekir ve kalite gerçekten zayıftır.

İki OM-D kamera, manuel pozlama kontrolü ile kayıt yapmanıza izin verir. Özel Film Efektleri uygulayabilir veya kamera içindeki bir dizi kısa klibi hızlıca düzenleyebilirsiniz. Paylaşılan başka bir özellik ise 4K Hızlandırılmış: aralık ölçerle çekilen çeşitli karelerden 4K video dosyası oluşturabilirsiniz. Ancak, kare hızı 5 fps ile sınırlıdır.

Her iki kamerada mikrofon girişi veya kulaklık çıkışı yoktur.


2. Yeni görüntü işlemcisi

E-M10 III, Olympus'un en gelişmiş görüntü işlemcisini, geçen yıl amiral gemisi E-M1 II'de tanıtılan TruePic VIII ile miras almıştır.

Yeni işlemci, otomatik netleme özelliklerini geliştiriyor, 4K kayıt ekliyor ve Olympus'a göre, düşük ışıkta kaliteyi arttırıyor. Bu, beklenen tek görüntü kalitesi gelişmesidir ve sadece yan yana bir test gerçek farklılıkları ortaya çıkaracaktır.


3. Daha fazla otomatik odaklama noktası

İkinci önemli gelişme, otomatik netleme ile ilgilidir. Yeni OM-D E-M10 mark III, E-M10 II gibi bir kontrast algılama sistemi kullanıyor ancak 81 yerine 121 otomatik odaklama noktası kullanıyor. Daha fazla nokta, yeni kameranın AF'nin çerçevenin daha geniş bir alanını kapsadığı anlamına geliyor.

E-M10 III'ün yeni işlemcisi de daha hızlı bir algoritma sunar, böylece yeni OM-D'nin AF'si önceki modele göre daha hızlı ve daha reaktif olmaktadır.


4. Artık Kablosuz RC Flash

Yeni E-M10 III cihazında beklenmeyen bir değişiklik, kablosuz flaş özelliklerinin atlanmasıdır. 

Diğer flaş özellikleri, her iki kamera için de maksimum 1/250 s senkronizasyon ve HSS ile uyumluluk açısından aynı kalır. Dahili flaş aynı GN8.2 gücüne sahiptir.


5. Yeni Bleach Bypass Sanat Filtresi

Diğer bir küçük iyileştirme, Sanat Filtresi ile ilgilidir. E-M10 III modeline  15. filtre seçeneği olarak yeni bir Beach Bypass seçeneği eklenmiştir.

E-M10 II modeli 14 filtreye sahiptir ve ileriki zamanlarda yazılım güncellemesi ile yeni filtrenin indirmenin mümkün olabileceğidir.

 


6. Küçük estetik değişiklikler

Olympus, önceki kameranın başarılı tasarımını büyük ölçüde değiştirmemiş, fotoğraf makinesinin retro görünümü devam etmektedir , düğmeleri ve kadranlarına küçük kozmetik değişiklikler uygulamıştır. Bir başka ilgili fark, E-M10 III'ün üst ve alt kısımları için metal plakalar yerine plastik kullanımıdır.

Her iki fotoğraf makinesindede siyah veya gümüş gövde olarak mevcuttur. 


7. Daha büyük ön kavrama ancak isteğe bağlı yatay tutuş

Yeni kamera, mark II versiyonundan (2mm daha geniş ve 3mm daha kalın) ve 20 g ağırlığından biraz daha büyük. Tasarımdaki tek önemli değişikliklerden biri, E-M10 III modelinin daha büyük ön tutuşudur, bu da hoş bir gelişmedir ve fotoğraf makinesinin elle kavramasının daha kolay olmasını sağlar.

 

 
 

8. Düğmeler ve kadranlar

Düğme düzeni temelde aynıdır ve bazı küçük farklılıkları bulmak için nitpick'e ihtiyacımız var. İlk şey, E-M10 III üzerindeki üst kadranların, kullanıcı deneyimini iyileştirmesi gereken daha büyük olmasıdır.

Olympus, iki düğmenin varsayılan işlevlerini üstte ve arka başparmak dayanağında değiştirdi. Her şeyi daha kolay hale getirmek için arkadaki 4-yollu pedlere de işaretler eklenmiştir.

9. Yeni menü sistemi ve başlangıç ​​dostu arayüz

E-M10 III, E-M1 mark II'de tanıtılana benzeyen ancak amiral gemisi kamerayla karşılaştırıldığında daha az seçenek sunan yeni tasarlanmış bir menü sistemine sahiptir. Yeni menü minimalist bir tasarıma sahiptir ve bazı seçenekler yeniden organize edilmiştir ve erişimi daha kolaydır.

Olympus, özellikle yeni başlayanlar için daha kullanıcı dostu ve sezgisel hale getirmek için bazı çekim modlarının arayüzünü de güncelledi.

En üst kadrandan seçilebilen yeni Gelişmiş Fotoğraf modu ile, menüde gezinmek yerine Canlı Kompozit, Canlı Ampul, Çoklu Pozlama, Panorama ve çeşitli Basamaklama modları gibi özel işlevlere hızla erişebilirsiniz.

Üst kısımdaki yeni bir kısayol tuşu, kamera moduna bağlı olarak sezgisel ayarları seçmenizi sağlar. İstediğiniz seçeneği seçmek için dokunmatik ekranı da kullanabilirsiniz.


10. Fiyat

E-M10 mark II şu anda 2800 TL gövde fiyatı ve farklı lenslerle cazip fiyatlarla satışa sunulmaktadır.

Yeni E-M10 III modeli gövde fiyatı 3347 TL olarak satışa sunulmaktadır.

Olympus OMD E-M10 Mark II Satın Al

Olympus OMD E-M10 Mark III Satın Al

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.