Insta360 X3 Bundle Setler
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

José Mercado’nun Portre Fotoğrafçılığı

06-05-2019 15:58
José Mercado’nun Portre Fotoğrafçılığı

 


 


 

 

Hepimiz ışığın fotoğrafçılığın temel yapı taşlarından biri olduğunu biliriz. İster manzara, ister belgesel veya yaban hayatı fotoğrafçısı olun, sahneniz için mükemmel ışığı beklemek, iyi bir görüntünün olmazsa olmazıdır. Ancak portre fotoğrafçılığında ışık kontrolü, tamamen fotoğrafçının elindedir.  

Gölgede gizlenenler


José için portre fotoğrafçılığında ışık kontrolü sadece fotoğraflayacağı kişinin nasıl aydınlatılacağından ibaret değil, gölgelerde neleri gizlemeyi tercih ettiğini de kapsıyor. Tek bir görüntüde bize hikaye anlatabilecek şey, karanlık ve ışık arasındaki zekice oyundur. "Işığı gerçekten seviyorum ama dürüst olmak gerekirse gölgeleri daha çok tercih ediyorum,” diyor. "İzleyicinin dikkatini fotoğraflanan kişiye odaklamak için nötr ortamlar kullanmayı seviyorum.”

Kompozisyon çok önemli


Işık fotoğrafın temellerinden biri olsa da, José portre fotoğrafçılığında kompozisyona da eşit derecede önem veriyor. "Işık görüntünün %50’sini oluşturuyor, kalan %50 ise kompozisyon. Fotoğrafçılığı mümkün kılan şeyin ışık, bir fotoğraf oluşturmak için tüm unsurları düzenleyenin ise kompozisyon olduğunu unutmayın. Bu iki konseptin her ikisine de hakim olursak kendimizi çok daha net ifade edebiliriz.”

Günlük yaşamdan ilham almak

sony a9 blog

Gölge yaratmada her biri kendi stiline sahip olan birçok farklı ışık kaynağı arasında, hangi ışığı kullanacağınızı ve bu ışığın fotoğraflanan kişiyi nasıl aydınlatacağını bilebilmek göz korkutucu olabilir.


Gelişme ve öğrenme konusunda her zaman istekli olan José, farklı ışıkların fotoğraflanan kişiyi nasıl etkilediğini öğrenmesine yardımcı olması için bir yöntem geliştirdi ve daha iyi portreler çekebilmek için hepimiz bu yöntemi kullanabilir ve öğrenebiliriz.


"Aslında egzersiz için gerçek fotoğraf makinelerine gerek yok,” diyor. "Bu egzersiz, otobüste, barda veya herhangi bir yerde ışığın etkisiyle göze çarpan diğer insanlara bakmaktan ibaret. Bu insanlara sürekli bakarak ve gölgeleri gözlemleyerek onları hangi ışıkların aydınlattığını, ışığın türünü ve yörüngesini tahmin etmeniz gerek. Bu egzersiz, etrafımda olup bitenleri daha dikkatli bir şekilde gözlemlememe yardımcı oldu ve fotoğraflarımdaki ışık becerilerimi büyük oranda geliştirdi.”

Süreci planlamak


José’nin her gün gözlemlediği ışık, portre çekimleri için fikirlerini geliştirmesine yardımcı oluyor ve zamanda bir an gibi görünen şeyler, planlamada gerçekten uzun sürebiliyor.


"Fotoğrafçılık stilim kapsamlı bir yaratım süreci içeriyor,” diye açıklıyor. "Nihai fotoğraf ve ışık konfigürasyonu için çizimler geliştiriyorum ve ardından nihai fotoğrafı çekmek için düzeni hazırlıyorum.”

Kit her şey demek


Böylesine ayrıntılı bir planlama sürecinin ardından sıra görüntünün nihai olarak üretilmesine geldiğinde José için iş neredeyse bitmiş oluyor. Her biri özel bir iş için dikkatle seçilmiş farklı Sony fotoğraf makineleri ve lenslerinden oluşan Alpha kiti, vizyonunu görüntüye dönüştürmesine gerçek anlamda yardımcı oluyor.


Sporcuları fotoğrafladığı stüdyo çalışması için hızlı otomatik netleme özelliğine ve anları dondurma imkanı sağlayan 20 fps çekim hızına sahip Sony α9’u kullanıyor.


Aynı zamanda, görüntü kalitesinde en üst seviyeye ulaşması gerektiğinde Sony α7R III ve 42,4 megapiksel sensörünü kullanıyor. "Son aşamaya geldiğimde tüm iş bitmiş oluyor ve aklımdaki fotoğrafı ya da çizimlerimi nihai bir fotoğrafa kolayca aktarabilmek için fotoğraf makineme her zaman güvenebileceğimi biliyorum,” diye açıklıyor.


 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.